Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Volkswagen Way To Zero

Publisert 23.september 2020

Har du hørt om Volkswagen Way to Zero? Ikke? Da vil vi gjerne fortelle deg litt mer

Vi står foran den største utfordringen i selskapets historie. Kanskje den aller største i bilens historie. Vi i Volkswagen ønsker å ta ansvar for vår andel av de globale CO2-utslippene.

Derfor har vi sluttet oss til Paris-avtalen og har som mål å være et CO2-nøytralt1 selskap innen 2050. Skal vi klare det, må vi tenke nytt.

Vi legger derfor om kursen
Ved å tilby et utvalg ledende, innovative og attraktive drivlinjer vil vi gi alle muligheten til å bidra i denne bevegelsen. Da kan du redusere utslippene dine slik det best passer for deg, og sammen kan vi oppnå et felles mål. Møller Bil Ryen er stolt av å være en del av dette. 

 

Vår reise mot nullutslipp starter her:

Volkswagens første CO2-nøytrale bil: ID.3

ID.3 er den første bilen i Volkswagens historie som ikke bare har en CO₂-nøytral(1) produksjon, men som også er CO₂-nøytral (1) når den utleveres til deg.
Når det gjelder selve produksjonen, har vi iverksatt tiltak for energieffektivisering og gått over til grønn strøm.

Utslipp unngår vi så langt det er mulig. Produksjonsrelaterte utslipp som ikke kan unngås, reduseres gradvis og kompenseres gjennom sertifiserte klimavernprosjekter inntil vi kan kutte dem helt. Det første klimavernprosjektet som mottar støtte gjennom vår samarbeidspartner Permian Global, er Kantigan-Mentaya-prosjektet som skal verne 149 800 hektar indonesisk regnskog. Denne skogen absorberer masse CO2. Og etter at bilen er overlevert, tilbyr vi fleksible løsninger for lading med grønn strøm, slik at ID.3 forårsaker så lite CO2-utslipp som mulig også over tid.
Det betyr at du kan trå på gassen uten dårlig samvittighet.

LES MER OM ID.3  - BESTILL PRØVEKJØRING


ID.3 på Ekeberg, med utsikt over Oslo

 

Våre drivlinjer mot en bærekraftig fremtid

Fremtidens mobilitet skal være utslippsfri. Ikke bare for noen, men for alle. På vei mot dette målet trenger vi et bredt utvalg drivlinjer som gir høyere ytelse og lavere forbruk. Og som beviser at hver og en kan bidra på sin måte.

 

Teknologien bak den elektriske drivlinjen MEB i Volkswagen ID.3 og fremtidens ID-familie

ID.3 setter en helt ny standard når det gjelder støyreduksjon. For ikke å snakke om innovasjoner – med stemmestyring og avanserte førerassistentsystemer, kjørekomfort, plass og rekkevidde på inntil 420 kilometer.

  • ID.3 er CO₂-nøytral1 fra produksjon til utlevering.
  • ID.3 har en romslig og stor kupé takket være MEB-plattformen.

Les mer om MEB-plattformen

 

Ladbar hybrid Mildhybrid

Våre ladbare hybrider har dobbel drivlinje for enda mer kjøreglede.

Kombinasjonen av en elektro- og TSI-motor gir høyere ytelser og lavere forbruk.
Du kjører effektivt med E-modus som gir bilen den rekkevidden du trenger i hverdagen.
GTE-modus med boost gir mer trekkraft og kjøreglede.

Vårt nyeste tilskudd heter eTSI og er en elektrifisert TSI-bensinmotor.

Lavere forbruk takket være bruk av lagret bevegelsesenergi og seilefunksjon.
Behagelig og smidig kjøreopplevelse i tilnærmet alle kjøresituasjone.
Livlig respons ved igangkjøring takket være hjelp fra det elektriske systemet.

Les mer om Golf GTE
Les mer om Passat GTE
Les mer om Tiguan ehybrid

Les mer om milhybrid

Les mer om Golf


Golf GTE er en av våre ladbare hybrid biler 

Felles innsats for økt beskyttelse av klimaet

På veien mot utslippsfri kjøring teller hvert minste steg. Derfor jobber vi for å redusere utslippene i hele verdikjeden fra produksjon, transport og utlevering.

Les mer: Volkswagens tiltak mot CO2-nøytralitet (ekstern lenke)

 


Nye Tiguan Hybrid

 

Forbedringer i leverandørkjeden

Vi ønsker også å være en pådriver for bruk av grønn strøm og resirkulerte materialer i leverandørkjeden. Med så mange komponenter, leverandører og underleverandører er det en temmelig ambisiøs oppgave, men like fullt noe vi tar på høyeste alvor. Derfor krever vi for eksempel at våre leverandører skal forplikte seg til å bruke grønn strøm i produksjonen av battericellene. Kompensering av CO2-utslipp i form av sertifiserte klimavernprosjekter er et strakstiltak for å bøte på uunngåelige utslipp og et skritt på veien mot en utslippsfri fremtid.

 

Grønn strøm på fabrikkene våre

Også produksjonen av bilene krever energi. Vi jobber med å få til ytterligere kutt i CO2-utslippene på våre fabrikker rundt om i verden. Vi har satt oss som mål å halvere CO2-utslippene fra fabrikkene innen 2025 (fra 2010-nivå). Dette skal vi oppnå blant annet ved å fortsette satsingen på grønn strøm i energieffektive anlegg. Slik vil vi skritt for skritt nærme oss målet om å bli et CO2-nøytralt1 selskap.

 

 

 

 

Vil du lese mer om bærekraft?
Ta en titt her:

Karbonnøytral bilproduksjon

 

 

Våre vilkår Volkswagen
1.CO2 -utslipp unngås og reduseres til det minimale. Underleverandører forplikter seg til å unngå eller redusere utslipp til det minimale. CO2-utslipp som ikke kan unngås, kompenseres gjennom sertifiserte klimavernprosjekter.
2.Du finner mer informasjon om sertifikatet på https://www.volkswagen.de/de/e-mobilitaet-und-id/idwissen/nachhaltigkeit/oekobilanz.html.
Alle priser er veiledende inkl. mva levert Oslo, inkludert vrakpant. Ekskludert elbiler hvor priser er veiledende eks. mva levert Oslo. Trafikkforsikringsavgift og frakt til forhandler utenfor Oslo kommer i tillegg. Oppgitt avgift er estimert på bil med standardutstyr. Ekstrautstyr kan påvirke tekniske data og avgift. Ta kontakt med forhandler for mer informasjon eller besøk vår bilkonfigurator på www.volkswagen.no for å estimere avgift. Vi tar forbehold om eventuelle feil, endringer og avvik.
Bilene som vises på nettsiden har tyske spesifikasjoner og kan avvike noe fra de bilene som leveres i Norge. Bilene kan også være utstyrt med ekstrautstyr som leveres mot pristillegg.