Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Utvendig vask av bilen

Det er tid for å gi bilen din litt ekstra kjærlighet og godt vedlikehold.
Minst et par ganger i året er et minimum du bør benytte til å gi bilen din litt ekstra pleie. En god anbefaling er vår og høst.

Utvendig vask av bilen er en viktig del av vedlikeholdet på din Volkswagen. Norge har ofte lange kalde vintere hvor det i etterkant er viktig å fjerne både salt, svevestøv og metallpartikler som sitter igjen på bilen.

Sørg først og fremst for at du tar vasken i skyggen, under tak eller på en overskyet dag. Kjemikalier liggende å tørke på bilen i solen kan tørke inn før de rekker å virke, og gi stygge merker.

Hva trenger du:

Høytrykkspyler, microfiberkluter, to bøtter (en til skylling og en for såpe), avfetter, bilsjampo, svamp/microfiber vaskevott.


Forvask er viktig

Start med å spyle godt av bilen med en høytrykkspyler for å fjerne overflødig møkk og skitt. Ta samtidig en titt i motorrommet for å ev fjerne ev. løv eller annet som har havnet der over tid.

Avfetting

Når du er ferdig med å spyle av bilen tar du avfettingsmiddelet og sprayer dette på bilen. Dette løser opp asfaltflekker og skitt som har lagt seg på bilen. La det få tid til å virke noen minutter før du spyler det av. Spyl da nedenifra og opp. Forvasken fjerne det meste og gjør bilen din klar for håndvask.

Dersom du skal polere bilen etter vask, kan det lønne seg å gå over med enda sterkere kjemikaler som f.eks Iron-X som fjerner metallpartikler. Dette vil spare deg for tid når du skal polere, da dette løser opp nuppene i lakken, og du slipper mye gnikking og gnukking. Bruker man produkter som dette fjernes all gammel voks. Man bør derfor kun bruke produkter som dette dersom man skal polere bilen etterpå.


Såpevask

Når du skal håndvaske bilen, anbefales det å ha to bøtter tilgjengelig. Den ene benytter du til såpevann, og den andre til å skylle kluten/svampen i. På den måten reduserer du mulighetene til å dra med deg skitt tilbake på bilen, som igjen kan lage riper i lakken. Vask hele bilen, fra taket og ned og avslutt med å spyle godt av alle såperester. Benytt en god bilshampo og rikelig med vann.

Husk å vaske i alle kriker og kroker. Har du for eksempel husket å spyle godt i hjulbuer, vasket på innsiden av bensinlokket og i dørkarmene?


Tørking

Tørk av bilen med et pusseskinn eller et mikrofiber tørkehåndkle. Kluten bør helst ikke være helt tørr. Fukter du kluten og vrir godt om, vil den lettere suge til seg fuktigheten fra bilen.
Ønsker du å gå litt hardere til verks men ikke ønsker å polere bilen, da kan du gjerne gå over med en våtvoks samtidig som du tørker. Det vil gi bilen en ekstra beskyttelse og mer glans.

Trenger du råd og veiledning for vedlikehold av din Volkswagen, hjelper vi deg gjerne. Bilpleieprodukter kan du kjøpe i vår deleavdeling. Ta turen innom oss på Møller Bil Ryen eller ta kontakt med vår deleavdeling på mail eller telefon.