Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Touareg R og Touareg eHybrid - Nyhet

Publisert 07.august 2020

Nå åpner Volkswagen for bestilling av to nye ladbare Touareg-modeller. De to variantene som vil tilbys i Norge, er en 3.0 V6 381 hk TSI Elegance eHybrid og toppmodellen Touareg 3.0 V6 462hk TSI R. 

Nå åpner Volkswagen for bestilling av to nye ladbare Touareg-modeller. De to variantene som vil tilbys i Norge, er en 3.0 V6 381 hk TSI Elegance eHybrid og toppmodellen Touareg 3.0 V6 462hk TSI R. Touareg er godt kjent for å være Volkswagens flaggskip, og nye Touareg R og Touareg eHybrid er en meget verdige arvtagere. Bilen er kraftfull og oser av selvtillit og trøkk. 

Touareg R kommer med en effekt på 340 kW og tilbyr en innovativ blandig av ytelse og elektrisk effektivitet. Om batteriet er tilstrekkelig ladet, starter den nye Suv-en alltid i elektrisk E-MODE for null utslipp. Touareg R vil ha en elektrisk rekkevidde på inntil 46 km og kan kjøres opptil 140 km/t ved bruk av kun elektrisk kraft. Går det over denne hastigheten så vil turboladeren supplere den elektriske drivmotoren. Med denne rekkevidden vil bilen fint dekke de fleste pendleravstander ved kun elektrisk benyttelse.

  • Touareg eHybrid: Systemytelser på 381 hk (280 kW) med høyt nivå av standardutstyr.
  • Touareg R - kraftig ladbar hybrid. Systemytelser på 462 hk (340 kW), og 700 Nm dreiemoment. Touareg R blir den eksklusive og sporty nye toppmodellen fra Volkswagen, med elektrisk rekkevidde på inntil 46 km.
  • Intelligent elektrisk ytelse. Nye Touareg R har en utsøkt kombinasjon av ytelser og effektivitet
  • Nullutslipp i lokaltrafikk. Et batteri på 14,1 kWh netto (17,9 km kWh brutto) gjør det mulig å kjøre inntil 47 km helelektrisk. Kombinert rekkevidde på inntil 810 km.
  • Nytt flaggskip. Touareg R blir den nye toppmodellen fra Volkswagen

 

Artikkelen fortsetter under bilde

Toppmodell

At Touareg er den nye toppmodellen fra Volkswagen hersker det ingen tvil om. Som verdens første plug-in-SUV kan Touareg R leveres med "trailer assist" - et assistansesystem for automatisert manøvrering med tilhenger.  Dette er også mulig ved benyttelse av ren elektrisk kraft. Den siste Travel Assist-versjonen er også en ny funksjon, som muliggjør assistert kjøring opp til hastigheter på 250 km / t. 
Og som de tidligere Touareg-modellene har også R-utgaven 4motion (firehjulsdrift) som standard. Takket være firhjulstrekk og et veldig kraftig hybridsystem er Touareg R designet for å kunne trekke helt opp til 3.5 tonn i hengervekt. Det er tydelig at Touareg R lett vil kunne ta alle hverdagslige utfordringer på strak arm.

Kontroller batteriets ladenivå fra hybridmenyen

Som sjåfør kan du enkelt kontrollere batteriets ladenivå ved å bruke Hybridmenyen i Infotainment-systemet. Det vil være mulig å reservere elektrisk energi slik at man på en lengre reise i bebygde områder kan nå destinasjon med nullutslipp. Er navigasjonssystemet aktivt vil batterilederen se fremover og kan videre ta hensyn til rute- og topografidata, tilpasse batteribruk og dermed optimalisere det elektriske området.

 

Mer under bilde

8-trinns automatisk girkasse

Touareg R's hybriddrivlinje består hovedsakelig av en 2.995 cm3 V6 turboladet bensinmotor (250 kW / 340 PS), den elektriske drivmotoren (100 kW / 136 PS) og et litiumionbatteri (energikapasitet på 14,1 kWh). Touareg R kommer utstyrt med spenstige 460hk. En 8-trinns automatisk girkasse (m/ Tiptronic) og en overføringsboks overfører kraften til det vanlige 4MOTION firehjulsdriftssystemet. Det forventes at Touareg R går 0-100km/t på rundt 5 sek.

Touareg R er utviklet av Volkswagen R og basert på den tredje gen. Touareg som ble lansert tilbake i 2018. Denne var igjen videreutviklet fra modellen som ble introdusert i 2002. Dette er den aller første R-modellen med plug-in hybriddrivlinje. Det er også første gang en hybrid er den kraftigste Volkswagenmodell på markedet.

Touareg for den aktive og sporty personen

Touareg har et dynamisk og elegant design. Du får maksimal sikkerhet og nydelig kjørekomfort kombinert med suverent digitalisert førermiljø. 
Touareg eiere er sporty og aktive mennesker og den nye Touareg R er utviklet for den som vil ha det lille ekstra. Være seg mulighetene til komme seg frem på fjellet, kjørekomfort, muligheten til å trekke tunge hengere, god plass eller det tøffe designet. Og for første gang kan de nå velge en modell som midlertidig kan kjøres på strøm med alle de fordelene det har. 

Den velutstyrte Touareg R med med Black Style utvendig designpakke med 20" alufelger (Braga) og R-Line interiør . Bilen kan også tilpasses med både 21" og 22" alufelger om ønskelig. Touareg R vil komme på markedet i andre halvdel av 2020.

For mer info om Touareg R og Touareg eHybrid, ta kontakt med vårt salgteam på Møller Bil Ryen.

Se våre kampanjemodeller her