Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Storm Elektro AS velger e-Golf - elbil som firmabil

Publisert 05.september 2019

Storm Elektro AS er mest kjent for å drive med nettopp elektrisitet. De holder til på Ryen så man tenker kanskje at både valget av bil og forhandler falt naturlig. Storm Elektro AS har et langt kundeforhold til Møller Bil Ryen både igjennom vår nyttekjøretøy avdeling, personbil avdeling og verksted. Når Storm Elektro AS skulle gå til anskaffelse av nye firmabiler, ønsket de av flere årsaker å gå bort fra fossilbil. Det naturlig valget ble e-Golf.

 God erfaring

Det var behov for 4 nye service biler. Petter Kleve i Storm Elektro sier at valget av forhandler Møller Bil Ryen falt naturlig. Dette etter flere år med godt samarbeide rundt prosessen både før kjøp, ved levering, samt oppfølging etter kjøpet. Han legger ved at de igjennom de årene de har hatt Volkswagen har vært meget fornøyd med kvaliteten på bilene og at de derfor ikke var usikre på sitt valg av e-Golf denne gangen. For oss var kvalitet og kjørekomfort, samt god service en avgjørende faktor for vårt valg, sier Kleve. 

e-Golf hos Storm Elektro blir i hovedsak benyttet av administrasjonen i samsvar med befaringer og kundebesøk i Oslo og omegn. Bilene brukes også privat av de ansatte og fordelsbeskattes. Det at beskatningen er lavere for den ansatte ved valg av elbil,  ser  de ansatte som en stor fordel.

Positiv respons
Så hvordan stilte de øvrige ansatte seg til valget av e-Golf? Kleve sier at responsen blant de ansatte som selv kjører bilen, samt resten av bedriften, hele veien har vært utelukkende positiv. Nå som bilene benyttes daglig ser vi at de fungerer supert til vårt bruk.

For bedriften resulterer det å kjøre e-Golf til sparte kostnader med tanke på drivstoff, bomavgifter og vegavgift. I tillegg krever enkelte kunder, som kommunen, at bedriftene stiller med elbil, sier Kleve. Han forteller videre at bedriften har montert ladestasjoner på sine parkeringsplasser slik det er enkelt å få ladet. Spesielt viktig ettersom bilen benyttes til daglig i arbeidssammenheng.

Mange fordeler
Det er uten tvil mange fordeler ved å kjøre e-Golf både for privatpersoner og bedrifter. E-Golfen har beholdt Golfens flotte utseende, registret for 5 og har herlig kjørekomfort. Man kan lett lade både hjemme og på arbeidsplass hvor ladebokser er installert. Rekkevidden er god og man vil fort lære seg hvordan man best kjører elbil for å få batteriet til å holde lengst mulig. Har du ladeangst, ikke fortvil. Ladenettet har utviklet seg særdeles godt og du finner nå ladeplasser flere og flere steder. I tillegg er det hele en vane og batteriet rekker lenger enn man tror.

Vi ser frem til videre samarbeide med Storm Elektro AS og takker ydmykt for tilliten samtidig som vi gleder oss over at de som bedrift valgte VW e-Golf.

Fordeler ved å velge elbil som firmabil:

Bompenger: Elbil har enten redusert takst eller er gratis gjennom bomstasjoner
Parkering: Du kan med elbil parkere for halv pris eller i beste fall gratis på kommunale parkeringsplasser.
Kollektivfelt: Du kan spare tid med å kjøre elbil i kollektivfelt i rushtrafikken. Følg skilting.
Avgifter: Ved kjøp av ny elbil er man fritatt for moms og engangsavgift
Firmabil: Har du elbil som firmabil, får du en reduksjon i firmabilbeskatningen på 40 prosent
Driftskostnader: Elbilenes elektriske motor er energieffektiv og bruker kun en tredjedel av energien sammenlignet med bensin- og dieselbiler
Miljø: Elbiler gir redusert støy og lokal forurensning.
Støtte til elvarebil: Enova har lansert støtte til elvarebil om man søker før man bestiller. Les mer her