Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Skolestart - Vis ekstra hensyn til myke trafikanter og se hele trafikkbilde

Publisert 15.august 2019


I disse dager er det skolestart og mange barn skal ut i gatene. I den forbindelse ønsker vi å minne om at man som fører av bil har et stort ansvar i trafikken.

Barn er impulsive og går ofte i egne tanker. Ser de noe spennende glemmer de fort at de skal krysse veien. Barn lever i nuet og har ikke samme forutsetning for å se hva som kan skje i en situasjon uten å selv være i den. Ser du barn i nærheten av veien er det en selvfølge at du som fører senker farten og følger ekstra godt med.

Barn har ikke alltid evne til å bråstoppe ved behov. Dette er noe som utvikles først ved 9 års alder. De har ei heller samme forutsetning for å tenke og handle som voksne, og oppfatter ikke omgivelsene på samme måte. Barn tenker ikke at bilfører kan ha vanskelig for å se de i mørket, ettersom de selv kan se lysene på bilen. De tenker heller ikke på at bilføreren kanskje ikke legger merke til de fordi bilføreren er opptatt med andre forhold i trafikken.

Andre utfordringer kan være ting som hindrer sikten for et lite barn, slik som brøytekanter, parkerte biler el.l. Samtidig er barn vanskeligere å oppdage fordi de er lavere.

Vi hos Møller Bil Ryen ber om at du som bilfører alltid tar stort hensyn i trafikken og  at du  er ekstra på vakt i disse dager som skolestarterne er på veien.

 

Husk å vurdere farten etter forholdene.  Lovlig fart er ikke alltid det som er mest forsvarlig. Den viser hva du maksimalt kan holde i fart. Er veien du kjører på uoversiktlig? Er det glatt? Er det mye mennesker eller biler? Senk farten. Vi har ingen å miste.

Kilde: https://www.tryggtrafikk.no