Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Pensjonist etter 40 år i Møller Bil

Publisert 26.oktober 2021

Arnold er en ydmyk og stille kar som kjører strøken sportsbil med 400hk under panseret. Etter en lang og rik historie i Møller Bil, fikk han hyllest for hele 40 år i bedriften. Det er en stor bragd i seg selv. Nå blir det mer tid til sportsbilene og andre ting, for Arnold gikk nylig inn i pensjonistenes rekker.

Arnold

Arnold har i alle årene han har vært hos Møller Bil Ryen, vært en ydmyk og lojal kollega. Pålitelig og med høy arbeidsmoral. Han er ryddig og har alltid hatt orden på både biler, ordre og jobber. De som kjenner Arnold, vil si at han er en trivelig og likandes mann med glimt i øyet og som aldri lager store nummer ut av noe. Til tross for sin ydmykhet og litt anonyme vesen, er det litt ekstra kult at han i mange år har kjørt sportsbil. Audi TT RS i friske farger med 400hk under panseret vitner om at Arnold er litt over middels interessert i bil og motor.

Reparerte dieselmotorer i sin ungdom

Arnold var 16 år da han begynte sin arbeidskarriere som løpegutt hos Brødrene Amundsen. Tiden der ble ikke så lang da han kort tid etter ble tilbudt jobb av Olav S. Jahre. Jahre drev Jahre Diesel AS som på den tiden var et spesialverksted for dieselmotorer. Jobben besto i å reparere dieselmotorer, og her startet Arnolds lange karriere innenfor bil. Han forteller selv at bilinteressen har vært der siden barnsben, og at det falt naturlig at yrkesvalget ble innenfor bil.

Privatist på kveldstid, fagtekniker og spesialist på nyttekjøretøy

En mai dag i 1981 var tiden inne for å bytte arbeidsplass, og Arnold hadde sin første arbeidsdag som hjelpearbeider hos R. Hovelsrud. Senere skulle stedet skifte navn til Skedsmo Bilsenter og deretter intet mindre enn Møller Bil Romerike. Og siden da holdt han stand hos Møller Bil.
Grunnet flytting fikk han jobb hos Møller Bil Ryen i september 1993, hvor han har vært frem til pensjonisttilværelsen.
Utdannelsen som bilmekaniker ble tatt ved siden av jobben som hjelpearbeider.  Arnold tok fag som privatist på kveldstid ved Strømmen VGS og tok deretter fagbrev som bilmekaniker. Mekaniker var han frem til 2008 hvor han tok steget, og utdannet seg videre til fagtekniker. De siste årene som mekaniker og fagtekniker har Arnold vært tilknyttet nyttekjøretøyavdelingen, og spesialisert seg på nettopp nyttekjøretøy.

Arnold-40år-i-møllerbil.jpgArnold blir gjort stas på under sin siste arbeidsdag hos Møller Bil Ryen. Her sammen med servicemarkedssjef Per Gunnar Dahler.

Tungt arbeide og nedtrapping

Arnold selv presiserer at hans lange fartstid hos Møller Bil Ryen skylder det gode miljøet kombinert med at han har stortrivdes med sine arbeidsoppgaver. Han synes selv at han havnet på rett hylle i arbeidslivet, og at til tross for tungt arbeide, ikke ville valgt annerledes. Dog har det tunge arbeidet satt sine spor gjennom tiden, og de siste årene før pensjonisttilværelsen tok til, har han kjent det på kroppen i form av blant annet slitasje. Han fikk derfor den siste tiden tilpasset arbeide som en nedtrapping, noe som har fungert optimalt både for han og bedriften. Arnold har gjort en formidabel innsats som mekaniker og fagtekniker, og den siste tiden servet han mekanikerne som en «altmuligmann», samt utførte oppgaver som vaktmester. Og dette på en suveren måte. Det merkes at han ikke lenger er på huset hver dag, og han er savnet.

Men det er en tid for alt, og det er så fint at man etter et langt liv i arbeid, kan få nyte hverdagen på andre måter. Arnold holder seg nok aktiv og sysselsatt med sine ting og stikker forhåpentligvis innom når anledningen byr seg. Vi takker for mange flotte år og ønsker Arnold lykke til med pensjonisttilværelsen.

 

Anrold-pensjonert-møllerbilryen.jpg