Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Møt Stina og les om hennes vei mot OL 2021

Publisert 08.juni 2020

Stina Kajsa Colleou er 26 år og svømmer for Lambertseter Svømmeklubb. For noen år tilbake inngikk Møller Bil Ryen sponsor samarbeide med Lambertseter svømmeklubb og har vært fast bidragsyter der. Slik møtte vi også Stina som vi inngikk et eget samarbeide med mot hennes mål, OL 2020 (nå 2021).

Stina forteller at hun som barn flest, prøvde litt forskjellige idretter men at hun som 9 åring fattet interesse for svømming. Og svømming har hun holdt på med uten opphold siden.

Så hvordan greier man holde motivasjonen etter så mange år innenfor samme idrett, og hvordan ser en vanlig dag ut for en som har svømming som hovedformål? Vi tar en nærmere prat med Stina.

Mye trening i hverdagen

-Hverdag min består av mye trening, og en normal uke inneholder mellom 25-30 timer med trening. Fort opp i 35-40 timer om jeg er på treningsleir, sier Stina. Det meste jeg foretar meg tar hensyn til svømmingen. Jeg spiser, trener, sover og driver med restitusjonstiltak. Og så tar jeg meg tid til litt Netflix, sier hun med et glimt i øye.

Stina forteller videre at treningshverdagen er variert og at hun innimellom øktene både rekker å jobbe litt og være sammen med familie og venner.

Mange reisedøgn

Stina setter gjerne bilen igjen hos Møller Bil Ryen når hun er ute og farter i den store verden. Vi lurer på hvordan det er med reisedøgn mtp konkurranser og treningsleirer.
Stina forteller at hun igjennom året har svært mange reisedøgn. – Jeg skulle hatt godt over 120 reisedøgn fra januar i år og frem til OL i juli/august. Men grunnet Covid-19 har det selvsagt blitt en del endringer i planene.

Motivasjonen til å være aktiv svømmer

-Det som motiverer meg mest er selve følelsen jeg får når alt stemmer i vannet, forteller Stina. Følelsen av å bli ett med vannet midt i en serie, gir meg gåsehud. Da får jeg følelsen av at jeg kan få til alt.
Jeg har mange mennesker rundt meg som inspirerer meg, utfordrer meg og som deler de samme aspirasjonene som meg selv, sier Stina.
Selv om svømming er en individuell idrett, trener man hele tiden sammen med andre. Det gjør at man får et nært og godt samhold. Det bidrar til at jeg ønsker å reise på trening flere ganger om dagen.
Stina har alltid villet svømme og har tatt sine valg deretter. Blant annet reiste hun på College til USA for å kunne kombinere studier i Psykologi og Sosiologi med svømming. Selv om det er tøft økonomisk å være voksen aktiv svømmer  i Norge, har Stina funnet sin måte å sjonglere trening, jobb og sponsoravtaler.

 For tiden kjører Stina e-Golf fra Møller Bil Ryen

Stina var kvalifisert til EM som skulle vært avholdt i mai. Dessverre sveipet Koronaviruset planene om EM og kvalifiseringsrundene mot OL til side. Svømmere planlegger langt frem i tid, og nå som planene er utsatt på ubestemt tid er dette en utfordring, sier Stina. Ventetiden benytter hun til å jobbe med å utvikle seg selv, samt være løsningsorientert og kreativ treningsmessig.

Møller Bil Ryen har hatt gleden av å støtte Stina på veien mot OL. Stina kjørte først VW e-Up, og nå kjører hun VW e-Golf. Stina beskriver sitt samarbeide med oss slik: Samarbeidet mitt med Møller Bil Ryen er av den typen at, hver gang jeg tenker på det, så bare smiler jeg. Jeg er ekstremt takknemlig over samarbeidet. Det gir meg fleksibilitet i hverdagen og er tidsbesparende til og fra svømmehallen. Det er til tider ensomt og krevende å være idrettsutøver. Det å ha mennesker rundt meg som støtter meg og som har tro på meg betyr utrolig mye.

I tillegg elsker jeg bilene jeg har fått kjøre. Jeg føler meg utrolig kul når jeg får kjøre rundt i så stilige og miljøvennlige biler.

Stina har snart svømt i 18 år, og er per dags dato den svømmeren i Norge som har holdt på lengst. Og det med mange flotte resultater å se tilbake på. Når vi spør henne hva som er hennes største mål, glitrer det litt ekstra i øynene. Det er selvsagt å svømme raskest i 200m bryst i OL i Tokyo.

Vi ønsker deg lykke til videre, og ser frem til å følge deg på reisen videre mot målet, Stina.

Stina med sin første bil fra oss, VW e-up!