Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Diego hedret med Medalje for lang og tro tjeneste

Publisert 24.september 2021

Diego Santana ble nylig hedret med Medaljen for lang og tro tjeneste for sine 30 år som bilmekaniker hos Møller Bil Ryen.

Medalje for lang og tro tjeneste

«Medaljen for lang og tro tjeneste ble innstiftet i 1888, og er en påskjønnelse til særlig fortjente arbeidstakere med minst 25 års ansettelse hos samme arbeidsgiver. Medaljen tildeles av direksjonen i Det Kongelige Selskap for Norges Vel etter søknad fra arbeidsgiver» Medaljen.no

Fra Chile til Norge som 24 åring

Diego Santana er opprinnelig fra Chile og kom til Norge som 24 åring. Ukjent språk, ny kultur og et annet klima ble en ny hverdag, men Diego var en målbevisst arbeidsom ung mann som tok utfordringen på strak arm. Han hadde allerede to år bak seg med bilmekanisk fag i Chile og var fast bestemt på at han ville fortsette den veien. Ikke lenge etter sin ankomst var han derfor godt i gang med å lære seg det norske språket.

Diegos første jobb i Norge lå her på Ryen. Han fikk ansettelse i et firma som drev med klargjøring av nye biler, og firmaet hadde tilholdsted i samme bygg som Møller Bil Ryen. Her besto jobben i å vaske biler.
Men Diego ville mer, og tok etter en stund initiativet til en prat med daværende formann for klargjøringsavdelingen hos Møller Bil Ryen, Leif Øksnes. Ønsket var å få jobbe på verkstedet. Leif så et stort potensial i den unge iherdige chileneren, og slik havnet Diego hos oss. Etter tre år som praktisk lærling, litt mer skole og til slutt bestått fagprøve ble det bilmekaniker som yrke.

eu-kontroll-møllerbilryen.jpgDiego er Møller Bil Ryens PKK ekspert. Her han i full sving.

30 år hos Møller Bil Ryen

Bilmekaniker yrket har utviklet seg enormt igjennom disse 30 årene Diego har jobbet, og det er ikke til å stikke under en stol at det legger litt press på den enkelte i den form at man stadig må tilegne seg ny kunnskap og følge med i utviklingen. Man kan jo bare forestille seg når den unge mannen ankom det lille landet i nord, og skulle lære seg språket. Ikke bare «vanlig» norsk, men også alle faguttrykk innen bil. Det å kunne gjøre seg forstått ovenfor både kollegaer og kunder krever en stor innsats.

Diego-medalje.jpg

 

Diego har jobbet jevnt og trutt hos Møller Bil Ryen med god arbeidsmoral og godt humør. Han bærer fortsatt en aksent som forteller oss at han har et annet morsmål i bunn og når han forteller om livet, jobben og fremtidige planer glitrer det i de mørkebrune øynene. Diego er en takknemlig, ydmyk og sjarmerende mann som det er lett å like. Han er ikke den som hverken skriker høyest eller slår i bordet, men gjør seg respektert i gode holdninger, ekstremt mye kunnskap og gjennomføringsevne. En meget god og lojal arbeidstaker og kollega.

Det er en ære å få  overrekke medaljen for lang og tro tjeneste til Diego. Vi gratulerer!

Diego-medlaje-møllerbilryen.jpg

Medaljen overrekkes høytidelig under felles samling. Diego Santana, sammen med daglig leder Svein Morten Bergh og servicemarkedssjef Per Gunnar Dahler

 

Vil du lese mer om medaljen kan du gjøre det her